پاراپودیم

ساخت وبلاگ

وسایلی که معلولان برای راه رفتن استفاده می کنند :معلولان یا اشخاصی که به دلایل خاصی از جمله صدمات نخاعی، مغزی وتوانایی حرکت و راه رفتن را از دست داده اند از وسایل و تجهیزات مختلفی در این راستا برای فایق شدن بر این مشکل استفاده می کنند. از جمله انواع بریس ها، ارتزهای ثابت، آرجی او ها واما هیچکدام ازاین تجهیزات،ابزار و وسیله آرمانی برای کاربرانشان نبوده اند. یکی از مشکلات استفاده معلولان از بریس های مرسوم در توانبخشی عدم امکان تنظیم و یا تطیبق آنها با توجه به رشد افزایش سن و وزن کاربر می باشد. و همچنین مدت زمات لازم برای پوشیدن یا در آوردن این ارتزها گاها تمایل به استفاده از آنها را کم می کند. پاراپودیم با توجه به این مشکلات و با علم به برآورده کردن نیازهای آتی کاربران طراحی شده است.
پاراپودیم امکان ایستادن بدون استفاده از دست را فراهم می کند در نتیجه کاربران می توانند از دست های خود برای فعالیت های دیگر استفاده کنند.طراحی بریس ها و سه پایه با مفهوم اصلی طراحی پاراپودیوم متفاوت است، هر چند تمام نیازهای موجود در این وسیله ها را فراهم می کند.پاراپودیوم به عنوان یک ارتز بهترین وسیله برای افراد با ضایعات نخاعی و فلج اندام تحتانی می باشد، هر چند می تواند برای مواردی همچون مشکلات سیسم ماهیچه ای عضلانی که در آن ایجاد تعادل در راه رفتن، شیوه صحیح ایستادن و در عین حال توانبخشی مهم است،استفاده شود.به خاطر نوع طراحی داینامیک و تطبیق پذیر بودن پاراپودیم؛ در تمامی دوران رشد کودکان میتواند از این وسیله استفاده کنند.محل قرار گیری پا (صفحه پا) با اندازه های مختلف منطبق است و قابل تنظیم در زوایای مختلف است. همچنین ارتفاع پاراپودیم با استفاده از پین ها و ساختار پروفیلی قابل تنظیم است. پنل پشتی و کنار نیز از دو قطعه جداگانه ساخته شده است که به راحتی می تواند در جهت طول و عرض تنظیم شود.
ساختار پاراپودیوم :
پاراپودیوم از آلایژ خاصی از آلومنیوم ساخته شده است که در عین سبکی، محکم است و زیر بار زیاد تغییر فَرم نمی دهد. وزن پارپودیم در حدود ۸ تا ۱۴ درصد وزن کلی بدن را تشکیل می دهد این در حالی است که وزن استاندارد یک بریس مقداری در حدود ۱۵ تا ۲۲ درصد وزن بدن است. تمامی محل های اتصالی پاراپودیم با بدن به وسیله محافظهای نرم و زیبایی پوشانده شده است تا امکان هر گونه آسیب بدنی یا پوستی از بین برود. همچنین تمامی اتصالات پاراپودیم با بدن به وسیله باندهای تسمه ای و گیره های ویژه ای ثابت می شود که تنها نیاز به یکبار تنظیم دارند.
از ویژگی های مهم پاراپودیم مدت زمان کم پوشیدن به به اصطلاح سوار شدن به آن است که در کاربران حرفه ای در حدود ۱۵ تا ۲۰ ثانیه طول می کشد، که در مقایسه با بریس هایاستاندارد که ۱۰ تا ۲۰ دقیقه پوشیدن آنها طول می کشد، بسیار ناچیز است.
طراحی پاراپودیوم :
طراحی حرفه ای پاراپودیم این امکان را برای کاربرانش فراهم کرده است، که به راحتی قطعات مختلف آن جدا می شود و امکان انتقال به مکان های دیگر، همانند استفاده در شهرهای مختلف و یا حمل به وسیله اتومبیل را فراهم می کند. مونتاژ کردن پاراپودیم نیاز به توجه به جزئیات و آموزش اولیه دارد که بعد طی این دروه شخص به تنهای قادر به راه اندازی آن است. اکنون پاراپودیم به عنوان تنها وسیله برای راه رفتن دوباره اشخاص با ضایعه نخاعی، فلج اندام تحتانی، فلج مغزی در ایران شناخته می شود. هدف این مقاله ارئه و معرفی این وسیله به عزیزان این جامعه بود تا با شناخت بیشتر در این راستا راه برای موفقیت و پیشرفت همگان به صورت عالی و برابر محقق شود.
ویژگی های مهم پاراپودیوم :
برای تمامی سنین و اندازه ها موجود است.شواهد بالینی برای اثربخشی در درمان دارد.
ضوابط PRPN-EN 540 را رعایت می کند (EN 540:1993- ارزیابی بالینی تجهیزات پزشکی برای انسان)
می تواند حتی برای صدمات نخاعی شدید (C5) مورد استفاده قرار بگیرد.
فواید استفاده از پاراپودیوم :
افراد مبتلا به آسیبهای نخاعی معمولاَ از ویلچر برای جابجایی از مکانی به مکان دیگر استفاده می­کنند، اما این افراد برای بهبود وضعیت سلامتیشان باید با استفاده از ارتز بایستندوراه بروند. اگر چه ارتزهای متعددی برای افراد دارای آسیب نخاعی طراحی شده است، این افراد با مشکلات مختلفی به هنگام استفاده از این ارتزها روبروهستند. پاراپودیوم در جهت حل مشکلات ارتزهای موجود طراحی شده است. افرادبرای حرکت ازویلچر و درجهت اهداف توانبخشی و درمانی از ارتزاستفاده میکنند،پاراپودیوم این امکان را فراهم میکند که کاربر به طورهمزمان هم ازفواید ویلچروهم از ویژگی ها وخواص توانبخشی آن بهره مند شود.راه رفتن و ایستادن با استفاده از پاراپودیوم مزایای را برای بیماران به دنبال خواهد داشت که ازجمله حفظ سلامتی، کاهش عفونت های ادراری،و بهبود عملکردسیستم قلبی عروقی وگوارشی سلامت فیزیولوژیکی وبازتوانی عضلانی را می توان نام برد

انجمن معلولین ضایعه نخاعی نوید بروجرد...
ما را در سایت انجمن معلولین ضایعه نخاعی نوید بروجرد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : anjoman-navido بازدید : 120 تاريخ : شنبه 17 تير 1396 ساعت: 3:58