سلول های شوان :

ساخت وبلاگ
سلول‌ های شوان ، از سلول ‌های دستگاه عصبی هستند که رشته‌ های عصبیدستگاه عصبی محیطی را می ‌پوشانند. در حقیقت میلین رشته‌ های عصبی محیطی توسط این سلول‌ها ساخته می‌ شود. در رشته ‌های عصبی میلین دار ، هر سلول شوان دور یک آکسون را پوشش داده و غلاف میلین را درست می‌کند.

 

سلول شوان در محیط کشت :

میلین در دستگاه عصبی مرکزی توسط الیگودندروسیت ‌ها ساخته می‌شود. سلول ‌های شوان و اولیگودندروسیت‌ها دو تفاوت مهم با هم دارند:

یک سلول شوان فقط یک بخش از میلین یک رشته عصبی را درست می‌کند ، در حالی که یک اولیگودندروسیت ، ممکن است ۴۰ ، ۵۰ بخش را میلین دار کند.

رشته‌های بدون میلین هم ، در سیستم عصبی محیطی به وسیله سلول ‌های شوان پوشیده شده ‌اند. ولی در سیستم عصبی مرکزی(مغز و نخاع) رشته ‌های بدون میلین توسط اولیگودندروسیت احاطه نمی ‌شود.

 

فعالیت ایمنی:

طبقات مختلف از سلول های شوان نشانگر مشخصه آنتی ژن است که می تواند با آنتی بادیهدف قرار گیرد. سلول های شوان میلین دار را می توان با روش ایمونوهیستوشیمی با استفاده از آنتی بادی علیه پروتئین S – 100، پروتئین اسیدی رشته ای گلیال (GFAP)، پروتئین میلین صفر (فسفر صفر) و پروتئین میلین پایه (MBP) ترسیم کرد. سلول های شوان فاقد میلین مانند آنهایی که به صورت بسته علامتی و سلولهای شوان پایانه ای هستند ، برای S – 100 و GFAP مثبت میباشند.

 

تاچند دهه قبل باور جامعه پزشکی این بود که سلول های بافت نخاع و سلول های عصبی در صورتی که بعد از تولد از بین بروند به هیچ وجه امکان بازسازی آنها نیست اما با پیگیری چند پروژه مختلف دنیا تقریبا این باور عوض شد و پزشکان متخصص در این زمینه به این نتیجه رسیدند که امکان بازسازی و ترمیم سلول های نخاعی وجود دارد.

 

برای ترمیم این سلول ها چند پروژه مختلف به طور همزمان در دنیا دنبال شد که شامل استفاده از سلول های بنیادین و سلو ل های شوان و استفاده از روش جدید مهندسی سلول های سیستم عصبی فیبروبلاس و بلاخره روش ریشه دارتری که با استفاده از سلول های مغزی پیاز بویایی و با ورود این سلول به بافت عصبی شبکه های بافت عصبی احیا می کند. سیگنال های عصبی از نخاع بازسازی شده عبور می کند.

 

در روش تزریق سلول های شوان در واقع با تزریق این سلول ها در قسمتی از عصب نخاعی که ارتباط آن قطع شده فعال می شود و کم کم زمینه انتقال پیام ها و سیگنال های عصبی فراهم می شود. این بافت قدرت ساخت شبکه جدید عصبی را دارد و در واقع یک شبکه نوین عصبی به وجود می آورد.

 

بیماران دچار آسیب نخاعی به دلایل مختلف از جمله یک ضربه ناگهانی دچار وضعیتی می شوند که سیگنال های عصبی دیگر از نخاع آنها عبور نمی کند و به همین علت دچار نوعی فلج و بی تحرکی می شوند وحتی توانایی دفع ادرار و مدفوع خود را از دست می دهند.

 

در روش جدید تزریق سلول های شوان به محل مسدود شده نخاع که به صورت انحصاری ابتکار دانشمندان ایرانی است ، سلول های شوان وارد حفره‌ای در نخاع که به علت یک ضربه بیرونی به وجود آمده و مانع عبور سیگنال های عصبی شده است می شود و رفته رفته به یک طرف آن موضع حرکت می‌کند به طوری که ابتدا به اندازی یک خط کوچک راه را برای عبور سیگنالهای عصبی باز می‌کند به این ترتیب بیمار می‌تواند به مرور اندام های بی حس شده ی خود را حرکت دهد ، سلول های شوان به تدریج راه های دیگری را هم برای عبور سیگنال های عصبی باز می‌کند و با ادامه این روند رفته رفته بیمار می‌تواند اندام های خود را حرکت دهد.

https://telegram.me/joinchat/C9sh9T9eFiYQH83AXeYOHA
لینک گروه نخاعی وجسمی حرکتی۳
telegram.me/nokhai

انجمن معلولین ضایعه نخاعی نوید بروجرد...
ما را در سایت انجمن معلولین ضایعه نخاعی نوید بروجرد دنبال می کنید

برچسب : سلول های شوان چیست,عملکرد سلول های شوان, نویسنده : anjoman-navido بازدید : 203 تاريخ : پنجشنبه 25 شهريور 1395 ساعت: 7:50